??????? waarom ons
  • Sukaisa een betere toekomst Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa samen sterk Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa iedereen naar school Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa samen sterk Sukaisa gaat helpen

Charity Center

waarom ons

Er zijn inmiddels vele stichtingen die hulp verlenen aan kinderen in kansarme gebieden. Gelukkig maar! Je zou haast denken dat het slechts een druppel op een gloeiende plaat zal zijn maar vraag dat maar eens aan degene die de hulp ontvangt….

  1. Dit project reikt verder dan het simpelweg bouwen van een school. Veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van het onderwijs. Door gesprekken met de ouders wordt bepaald wat zij belangrijk vinden voor hun kinderen en hun scholing. Twee lokale partners zien erop toe dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zo’n gemeenschap ondergaat als het ware een ‘village transformation’. Leerlingen en ouders zijn trots op hun school, zij zijn meer betrokken bij de school. Leerkrachten zijn gemotiveerder, de hele gemeenschap krijgt een positief impuls. En dat lijkt juist bij te dragen aan het zelfvertrouwen en hoop te geven op een betere toekomst. Veel ouders zien dat zij daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor hun kind. Dit zorgt ervoor ,dat als wij weer weg zijn, er goed voor het project gezorgd wordt, ze zijn immers zelf verantwoordelijk voor de school.
  2. Van de gedoneerde gelden wordt 100% aan de projecten besteed. De kosten van de stichting worden belangelooseloos door derden genomen of anders door de voorzitter zelf.
  3. Wij willen graag dat ons donoren zich betrokken blijven voelen bij het project dat zij steunen en zullen daarom regelmatig informatie en beeldmateriaal betreffende de stand van zaken op de website plaatsen. Zo kan de donateur het project volgen.
  4. Indien wenselijk is naamsvermelding van een sponsor mogelijk, op het gebouw (bv als er voor een dak is gedoneerd), in de nieuwsbrief of op de website. Iedereen die zich belangeloos inzet voor de stichting wordt sowieso vermeld. Wij zijn héél dankbaar voor hun positieve bijdrage!
  5. En even ter zijde, denken we (hopen we) dat onze Afrika-ervaring en kennis van de Afrikaanse mentaliteit ons ervoor zal behoeden in de valkuilen van ontwikkelingshulp te stappen….