??????? stichting Harambee
  • Sukaisa een betere toekomst Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa samen sterk Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa iedereen naar school Sukaisa gaat helpen
  • Sukaisa samen sterk Sukaisa gaat helpen

Charity Center

stichting Harambee

Waarom aansluiten bij stichting Harambee?
Tijdens de oprichting van stichting Sukaisa had ik een orienterend gesprek met Marianne en Roel Meijers van stichting Harambee. Dit gesprek verliep zo hartelijk en enthousiast dat het resulteerde in een uitnodiging van stichting Harambee om deel te nemen in een groot nieuw project dat van start zou gaan in Naitiri, in het westen van Kenia: het bouwen van een grote nieuwe school. Dit project wordt uitgevoerd volgens de succesvolle werkwijze van Harambee.

 

Over stichting Harambee
Stichting Harambee heeft de afgelopen 10 jaar in het arme westen van Kenia al een groot aantal succesvolle projecten gedaan, die een duidelijke impact hebben gehad op de lokale gemeenschap. Ze hebben 26 scholen gerenoveerd of klaslokalen aangebouwd, tezamen met allerlei aanverwante schoolbehoeften als boeken, computers, banken, toiletten en kookpotten. Het betreft dan lagere, middelbare en technische scholen. Alles bijeen heeft stichting Harambee al ruim 50 projecten uitgevoerd.

Harambee werkt sinds een aantal jaren samen met een lokale christelijke stichting IcFEM, zo’n 150 vrijwilligers tellend, in Kimilili, het westen van Kenia. IcFEM houdt zich voornamelijk bezig met ‘community development’ en doen fantastisch werk in de regio. Zij vergaderen met mensen uit de gemeenschap en maken hen bewust van hun mogelijkheden en toekomstkansen voor hun kinderen. Als er een hulpvraag uit de gemeenschap rijst betreffende scholing, dan haalt IcFEM stichting Harambee erbij. Harambee heeft ervoor gekozen om zich enkel met scholing bezig te houden om zo hun focus te behouden. Na vele gesprekken, discussies met de ouders  (zij moeten aangeven wat ze willen) en onderzoek over zo’n project gaat Harambee in Nederland op zoek naar fondsen voor dat project. IcFEM levert de arbeidskracht en coördineert de bouw van de projecten aldaar. Op deze manier hebben Harambee en IcFEM al vele projecten zeer succesvol samen gegaan en zijn beide partners uiterst blij met elkaar, ze hebben elkaar nodig. Na ieder project vindt er een evoluatie plaats om te kijken hoe alles is verlopen en waar er mogelijkerwijs nog verbeterpunten zijn.

 

Wil je meer weten over stichting Harambee? www.harambeeholland.nl